Totale ontspanning

Hoewel het eiland klein lijkt, is er genoeg te doen. Je kan fietsen, wandelen, bergbeklimmen en workshops volgen. Houd je van rust en activiteit dan is Kasos een prima bestemming voor een week of twee totale ontspanning.

Fietsen

Op het eiland kan er goed gefietst worden. Fietsen kunnen gehuurd worden. Er is een hele mooie route af te leggen die je over het hele eiland brengt. Wanneer je start in Fry en je fietst de hoofdweg af naar Helatros-strand dan doorkruis je het gehele eiland. Terug kan je een andere route nemen door bij de Agia Triada - kerk de weg langs de kust te nemen. Je moet wel rekening houden met off-roadtracks. Meer informatie? Klik hier.


fietsen.jpg

Wandelen

Op het eiland kan goed gewandeld worden. Er zijn verschillende gemarkeerde wandelpaden. Een rondwandeling langs de vijf dorpen is al zeer de moeite waard (met een frappé op het plein in Arvantitochori) maar een duurtocht langs de kustlijn ten weste van Fry is ook een aanrader.

wandelen.jpg

Workshops

Wie wil dat nu niet? Zelf bougatsa kunnen maken en wel op de meest authentieke manier: bakkersroom en filodeeg. Hmmmmm en dan een cappucinno met echte slagroom (zo maken ze hem nog op Kasos). Vraag de mogelijkheden tot het doen van een echte authentieke workshop, bijvoorbeeld één waarbij je lokale toetjes maakt.

Er zijn tot nu toe drie workshops te volgen:

  1. Authentieke dolmadakias maken o.l.v. Jorgos Kikis bij Emborios taverne. Je mag ze daarna opeten met de heerlijke witte wijn of een glas raki.
  2. Lokale toetjes maken bij Sweet Memory.
  3. Lokale dans leren onder leiding van Maria Tsakiri.workshops.jpg

Special: de échte bougatsa

Bougatsa is een ontbijtgerecht of nagerecht. De Grieken eten het in de ochtend met een verse kop koffie. Je maakt het met filodeeg, melk, maizena, eieren, basterdsuiker, griesmeelpudding, boter en kaneel. De Grieken kennen naast de zoete variant ook de hartige variant: dan zit er kaas in of spinazie (beter bekend als de spanakopita). Wil je echt originele bougatsa proeven en een keer zelf maken? Kom dan naar Kasos.

Bougatsa1.jpg

Kasos kunst

Kasos staat vol met kunst. Het eiland wordt gedomineerd door een kleurrijke architectuur die je in alle dorpjes tegenkomt. In de architectuur domineert de Griekse blauwe kleur (in Nederland niet te krijgen/Santorini-blauw) met daarbij geel of wit. De kerkjes hebben zeer mooi en kleurrijk glas-in-lood. Kom je naar Kasos dan kan je meedoen met een kunstwandeling langs alle high-lights. Meer weten? Mail ons.

kunst3.jpg
oasis rent a car kopie.jpg

Auto huren?

Een auto huren kan via Oasis rent-a-car. Wees er op tijd bij. Er zijn niet veel huurauto's op het eiland.


Schermafdruk 2020-05-21 11.00.01.png

Armathia Boutique

Leuke winkel met allerlei handgemaakte dameskleding, schoenen en andere Griekse kledingstukken.

Telefoon: +30 6992673833

email: tsakiri.maria67@gmail.com

Schermafdruk 2020-05-21 11.10.56.png

Olijfoliemuseum

Zoals zoveel Griekse eilanden heeft Kasos ook een museum over het leven op dit bijzondere eiland. Het is zeker een bezoekje waard. Het is gevestigd in Arvanitohori. Met de bus kan je erheen. Wandelen kan ook: ongeveer 30 minuten vanaf de boot.

Schermafdruk 2020-05-21 11.15.13.png

Bustour

Op Kasos is één buslijn. De bus rijdt een rondje over het eiland en doet alle dorpjes aan. Hij rijdt maar een paar keer per dag.

Schermafdruk 2020-05-21 11.16.48.png

Kasos Tours

Kasos Tours organiseert trips op het eiland. Deze zijn hier te boeken. Je kan vanaf Karpathos makkelijk overvaren.

Schermafdruk 2020-06-06 16.03.20.png

Wandeltocht op Kasos

Art & Walk (gevestigd op Karpathos) organiseert regelmatig een dagtocht naar Kasos. Mocht je mee willen met een van de wandeltochten (en je verblijft op Kasos) dan kan dat natuurlijk ook.